Avui continuem parlant sobre tots aquells tòxics que NO trobareu al nostre cotó orgànic OCCGuarantee.

Comencem pels ftalats, que s’utilitzen principalment com a suavitzants per als plàstics, especialment per a PVC. Hi ha una gran preocupació sobre la toxicitat que els ftalats comporten per la vida silvestre i l’ésser humà i, més concretament, sobre els trastorns hormonals que causen i que poden afectar el desenvolupament dels òrgans i el procés de reproducció dels mamífers.

Encara que l’àmplia prohibició a la UE de l’ús de ftalats en “Joguines i articles per la cura dels infants” s’ha estès fins als EUA i la Xina, la definició en aquesta regulació no inclou peces de roba, fet que deixa els nostres cossos exposats a substàncies químiques catalogades com a “molt preocupants” al reglament REACH.

Per altra banda, els colorants azoics són els que representen un volum més elevat dins el mercat tèxtil, malgrat ser sintetitzats a partir d’unes substàncies anomenades arilamines, algunes de les quals són cancerígenes.

Quan vestim peces de roba tintades amb colorants azoics i aquests entren en contacte amb el cos humà, poden dissociar-se per l’acció dels nostres enzims, i tornar a produir les seves corresponents amines, amb un alt potencial cancerigen.

Des d’Organic Cotton Colours volem tractar i donar a conèixer aquests temes sense cap tipus de pretensió científica. Tota la informació utilitzada per realitzar aquesta publicació prové dels informes “Puntadas tóxicas” i “Pequeños monstruos en tu ropa” de GreenPeace.