Avui és el torn de parlar dels CLORBENZENS. Un grup de substàncies químiques que NO trobareu en els nostres teixits OCCGuarantee.

Els clorbenzens són químics bioacumulatius i persistents, és a dir, que un cop són absorbits pel cos no desapareixen amb el temps. En la indústria tenen aplicacions molt variades com ara fungicides o biocides, com a components en mescles pirotècniques o en la producció de gomes elàstiques, dissolvents i pesticides. En el sector tèxtil concretament, s’utilitzen com a dissolvents durant el procés de tintat.

Dins del grup dels clorobencenos, l’hexaclorobenzè (HCB) és el més tòxic i pot arribar a ser cancerigen. S’han pogut observar efectes de disrupció hormonal i afeccions negatives al sistema nerviós central i al sistema reproductiu.

Actualment a Espanya la seva producció i ús estan prohibits. No obstant això, en ser també un subproducte d’altres reaccions químiques, la seva presència en sòls, aigües i teixits és considerable. A Europa, l’HCB està classificat com “substància perillosa prioritària” i com a “contaminant orgànic persistent”.

Des de Organic Cotton Colours volem tractar i donar a conèixer aquests temes sense cap tipus de pretensió científica. Tota la informació utilitzada per realitzar aquest post prové dels informes “Puntades tòxiques” i “Petits monstres a la teva roba” de Greenpeace.
Imatge: Informe “Puntades Tòxiques”